Friday, June 4, 2010

Casa arde dar baba se piaptana, pana in 2012


Francezii sunt obsedati de viitorul lor politic. In loc sa se concentreze pe guvernarea actuala si sa rezolve problemele primordiale ale tarii, ei nu fac decat sa discute despre prezidentialele din 2012 iar ziarele sa emita ipoteze privind posibilii candidati.
Dreapta, in speta partidul lui Sarkozy, aflat la guvernare, ar fi bine sa se agite mai mult ca sa-si imbunatateasca imaginea, cam sifonata dupa esecul la alegerile locale din martie, avand in vedere si popularitatea lui Sarkozy, mereu in descrestere, iar stanga, in frunte cu PS, ar fi bine sa lase deoparte vulgaritatea, stilul taios de a ataca pe oricine si lisa de diplomatie.
Iata ca se aplica foarte bine zicala "casa arde dar baba se piaptana". Europa e in plina criza, tara e coplesita de somaj (180.000 offres d'emploi pour 500.000 CV. Vous avez quoi comme solution?) dar politicienii nu fac decat sa viseze la niste alegeri care sunt departe de momentul prezent. Eu nu inteleg aceasta fervoare si nevoia se a se agata de ceva intangibil.

Cu scuzele de rigoare, prefer sa urmaresc si sa comentez din cand in cand situatia politica din Franta decat cea din Romania - care ma umple de dezgust si ma lasa mereu fara cuvinte. (Nici grevele si nici starea generala de nemultumire a oamenilor nu vor schimba nimic. Suntem condamnati la tacere, cel putin pana isi termina Basescu mandatul. Intre timp, ar fi bine sa invatam din greseli si sa nu le mai repetam.)

2 comments:

Ana said...

sunt 2 variante: "oamenii au invatat din greseli dar greselile fura voturi" saaaaaaaaaau "romanii sunt atat de prosti incat repeta greselile la infinit". nu stiu care e mai trista

Katy said...

Din populatia Romaniei, 70 % este locuita de incultii, oameni care daca le dai 2 sticle de ulei gratuit iti dau votul lor... ma indoiesc ca o sa apara schimbari...

Post a Comment